شرکت رهنما در سال ۱۳۷5 با هدف طراحی، تولید و اجرای نرم افزارهای چند رسانه ای آغاز به کار کرد. از همان ابتدا سرمایه گذاری بر روی کیفیت محتوایی را سر لوحه کارخویش قرار داده و هم اکنون با تولید بیش از ۳۰ نرم افزار در زمینه های مختلف کاربردی، ادبی، آموزشی و تفریحی چشم به آینده ای روشن دارد.

آینده ای سرافراز برای ایران عزیز، که ما افتخار می کنیم سهم کوچکی از آن را به عهده داریم.

گالری

اطلاعات تماس

021-66567321 ، 09371042472

ایران، تهران، خیابان فرصت شیرازی

info@hasebmelli.com

با حاسب ملی به سامانه مودیان متصل باشید

دغدغه ارسال صورتحساب الکترونیک به سامانه مودیان را نداشته باشید. سیستم سامانه مودیان در نرم‌افزار حسابداری حاسب ملی(ویا بطور مستقل نرم افزار واسط)، به شما کمک می‌کند به راحتی صورتحساب الکترونیک خود را به سامانه مودیان ارسال کنید. انتخاب با شماست که صورتحساب را به شکل مستقیم یا به کمک شرکت‌های معتمد مالیاتی ارسال کنید. هر دو زیرساخت در نرم‌افزار پیاده سازی شده است.

پیش‌نیازهای استفاده از سیستم سامانه مودیان
#افزونه سامانه مودیان

کافیست خود نرم افزار حاسب ملی(ویا نرم افزار واسط آن) را داشته باشید، با همکاران بخش پشتیبانی شرکت تماس حاصل فرمایید(چه تلفنی و چه با استفاده از نرم افزار خدمات از راه دور–ره آموز–) تا همکاران ما شما را راهنمایی بفرمایند که بتوانید صورتحساب های خود را به سامانه مودیان ارسال کنید.

مراحل ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی

ثبت نام در سامانه مؤدیان مانند ثبت نام در سایر سامانه‌های الکترونیک نیست که فقط با ارائه مدارک شناسایی و احراز هویت بتوانید به تمام امکانات مربوط به این سامانه دسترسی داشته باشید. در واقع برای ثبت نام در سامانه مؤدیان و ایجاد امکان ارسال صورت‌حساب الکترونیکی به این سازمان باید تمام مراحل زیر را طی کنید:

  1. ثبت‌نام در نظام مالیاتی و تشکیل پرونده
  2. دریافت گواهی امضای الکترونیک
  3. دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی
  4. دریافت شناسه کالاها و خدمات
 
ثبت نام در نظام مالیاتی و تشکیل پرونده

مرحله اول که همان ثبت نام در نظام مالیاتی و تشکیل پرونده مالیاتی است، به احتمال بسیار زیاد قبلاً توسط شما انجام شده تا بتوانید مالیات عملکرد سالانه شرکت خودتان را پرداخت کنید.  اگر هنوز پرونده مالیاتی خودتان را در سامانه ملی خدمات مالیاتی تشکیل نداده‌اید، باید برای ثبت نام به سایت www.tax.gov.ir مراجعه کنید.

 
دریافت گواهی امضای الکترونیک

 برای دریافت گواهی امضای الکترونیک(csr) ، ابتدا وارد سایت www.gica.ir شوید. پس از ورود به این سایت بر روی “درخواست صدور گواهی امضای الکترونیک csr” کلیک کنید و مراحل ثبت نام و احراز هویت را طی کنید. نهایتاً در این سایت یک کد رهگیری به شما داده می‌شود که باید با در دست داشتن این کد و مدارکتان به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه و فایل گواهی امضای csr  را تهیه نمایید. 

بیشتر بخوانید:  سند “ساخت فایل CSR برای گواهی امضای الکترونیک”

 
دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی

پس از اینکه کلید عمومی را از توکن امضای الکترونیک استخراج کردید می توایند برای دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی اقدام کنید. سازمان امور مالیاتی برای همه کسانی که پرونده مالیاتی دارند، کارپوشه مؤدیان را ایجاد کرده است. شما با ورود به درگاه ملی خدمات مالیاتی به نشانی  www.my.tax.gov.ir وارد کارپوشه ی خود شوید. در این کارپوشه با انتخاب منوی عضویت و کلیک بر روی گزینه “شناسه های یکتا حافظه مالیاتی” در سمت راست صفحه، امکان بارگذاری فایل کلید عمومی و دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی  وجود دارد.

 

دریافت شناسه کالا و خدمات

شناسه کالا و خدمات در واقع کد هایی است که مرکز ملی شماره گذاری ایران به کالاها و خدمات گوناگون اختصاص داده است. شناسه کالا و خدمات به دو دسته زیر تقسیم می شود:

  • شناسه عمومی کالا و خدمات
  • شناسه خصوصی کالا و خدمات

طبق اعلام سازمان امور مالیاتی فعلا الزامی برای ارسال شناسه خصوصی وجود ندارد و مؤدیان مالیاتی می توانند به موازات تهیه ی شناسه ی خصوصی کالا، از شناسه عمومی کالا استفاده کنند. شناسه عمومی کالا ها و خدمات شامل لیستی از تمام کالاها و خدمات و شناسه مربوط به آنها می باشد. بنابراین در لیست ارائه شده در سامانه زیر، شناسه عمومی کالا و خدمات خود را بیابید تا بتوانید از آن استفاده کنید؛ برای این کار به نشانی stuffid.tax.gov.ir  مراجعه کنید.

در صورتی که شناسه کالا و خدمات شما در این سایت وجود نداشت باید به سامانه جامع تجارت به نشانی www.ntsw.ir و یا مرکز ملی شماره گذاری ایران به نشانی www.portal.gs1-ir.org رجوع کنید و برای کالا و خدمات اختصاصی شناسه کالا دریافت کنید. ** این شناسه باید 13 رقمی باشد و درصد ارزش افزوده کالا در آن مشخص باشد** 

 
چطور صورتحساب الکترونیکی به سازمان امور مالیاتی ارسال کنیم؟

پس از طی تمام مراحلی که در قسمت بالا درباره آنها توضیح دادیم، شما آماده ارسال صورتحساب الکترونیکی به سازمان امور مالیاتی هستید. برای اینکه بتوانید صورتحساب خودتان را به سازمان ارسال کنید می توانید از 3 روش استفاده کنید:

  1. ارسال مستقیم توسط مؤدی(از طریق نرم افزار حسابداری)
  2. ارسال توسط شرکت های معتمد
  3. ارسال توسط سامانه های دولتی

برای استفاده از روش اول، شما به راحتی می توانیداز طریق نرم افزار حاسب ملی(ویا واسط آن) تمامی صورتحساب های الکترونیکی خودتان را به صورت روزانه ویا هفتگی برای سامانه مؤدیان ارسال کنید. البته نرم افزار حاسب ملی این امکان را فراهم کرده که در صورتی که بخواهید از طریق شرکت های معتمد صورتحساب ارسال کنید هم بتوانید از نرم افزار استفاده کنید.

 

پرسش های متداول

پيش نيازهاي حاسب براي ارسال صورتحساب به سامانه موديان چيست؟
  • تهیه کلید های عمومی و خصوصی، گواهی امضای الکترونیکی CSR
  • شناسه کالا/خدمت 13 رقمی عمومی ویا خصوصی
  • شناسه 6 رقمی یکتا حافظه مالیاتی (کارپوشه)
  • ارتباط با شرکت حاسب ملی برای آموزش نحوه ارسال صورتحساب به سامانه
قبل از ثبت فاكتور در نرم افزار حاسب چه گزينه هايي را بايد مد نظر قرار داد؟
  • در تنظیمات نرم افزار، سربرگ "مشخصات شرکت" کلید خصوصی خود را بارگزاری کنید.
  • در همان سربرگ شناسه یکتا مالیاتی خود را انتخاب کرده و ثبت نمایید.
  • شناسه کالای 13 رقمی خود را در اطلاعات کالای خود، سربرگ دسته بندی وارد کنید.
  • در مشخصات مشتري حتما نوع مشتري اعم از حقيقي يا حقوقی و ... را در سربرگ "سایر مشخصات" مشخص شود.
  • در مشخصات مشتري كد اقتصادي خريدار كه همان شناسه ملي مي باشد وارد شود. اگر خريدار حقيقي مي باشد كد اقتصادي را ازخود خريدار دريافت كنيد و يا كد ملي را در قسمت كداقتصادي همراه با كد پستي معتبر در سازمان مالياتي ايشان را در قسمت كد پستي وارد نماييد.(براي افراد حقوقي احتياجي به كد پستي نمي باشد)
سريال صورتحساب در فاكتور فروش چه استفاده اي دارد و آيا با كد فاكتور ميتواند يكي باشد؟

به ازاي هر صورتحسابي كه به سامانه موديان ارسال مي نماييد طبق دستورالعمل نظام مالياتي يك شماره سريال به صورتحساب تعلق ميگيرد كه نرم
افزار به طور اتوماتيك و به ترتيب از كوچكتر به بزرگتر آنرا براي هر فاكتور مي سازدكه البته تا قبل از ارسال قابل تغيير نيز مي باشد. هميشه درنظر
داشته باشيد كه سريالي كه در نرم افزار توليد ميشود ادامه ي سريال صورتحسابهاي موجود در كارپوشه موديانتان باشد. ** به پيامهايي كه نرم افزار
موقع توليد اين سريال مي دهد دقت نماييد**
مي توان سريال را در ابتدا با كد فاكتور يكي در نظر گرفت اما به علت اصلاحاتي كه بعدا ممكن است روي صورتحساب انجام دهيد اين سريال تغيير
ميكند و با كد فاكتور شما همخواني نخواهد داشت. پس پيشنهاد ميشود كه كد فاكتور را در نرم افزار همچنان طبق قبل در نظر بگيريد. و ترجيحا
هميشه پشت سرهم و به ترتيب تاريخ باشد.

آيا مي شود فاكتورها را بدون ترتيب سريال به سامانه ارسال كرد؟

بله

منظور از نوع صورتحساب در نرم افزار حاسب چيست؟

فاكتورهاي فروش صادر شده مورد تاييد دارايي سه نوع مي باشد كه موقع ارسال به سامانه موديان بايد نوع آن مشخص گردد.

  • نوع اول: شامل خريداران حقوقي و حقيقي كه در سامانه موديان ثبت نام كرده اند مي باشد. در اين نوع تمامي مشخصات خريدار از جمله نام ، كد اقتصادي ( همان شناسه ملي) و كدپستي (براي خريداران حقيقي) بايد در نرم افزار ثبت شده باشد. كه پس از ارسال به سامانه صورتحساب به كارپوشه ي خريدار هم به صورت خودكار ارسال ميگردد و براي او هم اعتبار مالياتي در نظر گرفته ميشود.
  • نوع دوم : در اين نوع صورتحساب خريدار مصرف كننده نهايي مي باشد و لزومي به تكميل كردن مشخصات خريدار در نرم افزار نمي باشد يا اگر هم ثبت شود صورتحساب بدون مشخصات مصرف كننده به سامانه ارسال مي شود. و براي خريدار اعتباري در نظر گرفته نميشود.
  • نوع سوم: اين نوع صورتحساب توسط پايانه ي فروشگاهي (كارتخوان و يا درگاه پرداخت اينترنتي) به سامانه موديان ارسال مي گردد.
منظور از در انتظار واكنش در كارپوشه مقابل صورتحساب چيست؟

هر صورت حساب كه ارسال ميشود خریدار به مدت ٣٠ روز فرصت دارد تا صورتحساب را تاييد يا رد نمايد. در صورتي كه صورتحساب تاييد شود اعتبار مالياتي آن در نظر گرفته ميشود و در صورت رد صورتحساب، فروشنده بايد اشكال وارده را باخريدار برطرف نموده و مجدد صورتحساب ارسال گردد.

منظور از شناسه يكتاي مرجع چيست؟

زماني كه صورتحساب اصلاحي ، ابطالي و يا برگشت از فروش داشته باشيد.سامانه بايد شناسايي كند كه كدام صورتحساب مورد نظر شماست، بنابراين نرم افزار شناسه يكتاي 22رقمی اصلي صورتحساب اوليه را در قسمت شناسه يكتاي مرجع وارد مي نمايد و پس از آن صورتحساب ثانويه را ارسال ميكند. سامانه از این طریق صورتحسابی که اصلاح یا ابطال شده است را شناسایی میکند.

آيا امكان اصلاح صورتحساب ارسال شده وجود دارد؟

به شرط آنكه اقلام اصلاحي صورتحساب ارسالي شامل اطلاعات اصلي خريدار (شماره اقتصادي .شناسه ملي.كد ملي. شناسه اتباع خارجي. شماره مشاركت مدني) و همچنين اطلاعات كالا (شناسه كالا/ خدمت) نباشد. صورتحساب قابل اصلاح مي باشد.
پس از اصلاح موارد قابل اصلاح در فاكتور صورتحساب ارسالي جديدي با شناسه يكتاي مرجع صورتحساب اصلي و شناسه يكتاي جديد ارسال مي شود. اين صورتحساب نيز همانند صورتحساب اصلي بايد از طرف خريدار نوع اول تاييد گردد.

در چه صورت صورتحساب ابطالي ارسال مي شود؟

در صورتيكه اطلاعات خريدار (كد اقتصادي /شناسه ملي) و يا شناسه كالا و خدمت و تاريخ صورت حساب را بخواهيد تغيير دهيد(باداشتن مدارك مثبته عدم تحقق معامل) بايد صورتحساب اوليه ابطال شود. صورتحساب ابطالي با شناسه يكتاي مرجع صورت حساب اوليه صادر مي شود.

  • توجه* پس از ابطال يك صورتحساب امكان اصلاح آن وجود ندارد و شرط ابطال هم عدم بهره برداري از آن در امور تجاري در پرونده مالياتي مي باشد.
صورتحساب خريدي كه تاييد شده آيا ميشود عدم تاييد زد؟

خير زمانیکه صورتحساب خرید خود را تاييد كرديد ديگر امكان رد آن وجود ندارد و اگر مشكلي وجود دارد بايد از فروشنده ی خود بخواهيد صورتحساب ابطالي برای آن صورتحساب صادر نمایدو شما تاييد كنيد و سپس صورتحساب صحيح صادرشود.

درصورت صدور صورتحساب الكترونيكي احتياجي به فاكتور فيزيكي نيست؟

يكی از وظايف موديان ارزش افزوده، در اختيار قراردادن فاکتور فيزيكي به خريداران مي باشد. درصورت عدم صدور فاكتور فيزيكي مشمول جريمه خواهيد شد.

دیگر سند های راهنمای سامانه مودیان

.
.
.
نرم افزار ره ساز (ساخت فایل CSR برای تولید گواهی امضا الکترونیک)
100
محاسبات درست و دقیق
83
کاربرپسند بودن
90
سرعت انتقال به سامانه
100
پشتیبانی و رفع اشکال